B2
Conikuvat

AMV-kilpailu

Tervetuloa osallistumaan Tampere Kuplii 2020 AMV-kilpailuun!
Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen: amv [ät] tamperekuplii.fi

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 4.12.2019
Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 23.2.2020 klo 23:59.
Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 24.2.-8.3.2020
Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 9.3.2020 mennessä.
Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä 21.3.2020.

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä musiikkivideolla, joka on koottu käyttämällä animaatiota tai pelejä lähdemaasta riippumatta. Voit myös koota videosi käyttämällä sarjakuvan materiaalia lähdemaasta riippumatta. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 23.2.2020 klo 23.59 mennessä. Finaaliin saapuminen on osallistujilta suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kilpailua, mutta suositeltavaa on jättää videon julkaisu kilpailun jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla animaatiota, pelejä tai sarjakuvan materiaalia lähdemaasta riippumatta. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Äänisisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi ainoastaan trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei saa näkyä alkuperäisiä TV-kanavien logoja eikä tekijöiden nimet sisältäviä versioita alku- tai loppuanimaatioista (op/ed). Lisäksi tuomareille toimitettavassa versiossa videosta ei saa näkyä tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän yksiselitteisesti paljastavaa tunnistetta. Tekijän tiedot voivat kuitenkin sisältyä kilpailussa näytettävään versioon.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia, joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa. Kuvat editointiprosessista eivät myöskään saa sisältää videon tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän persoonallista tunnistetta.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 tai 1280x720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Huomioithan, että conin salitekniikka toistaa maksimissaan 60 fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, jossa käyttämäsi lähdemateriaali on.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti 30 sekuntia (1:30) ja maksimissaan 5 minuuttia (5:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 2 videota. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään.

Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi editoijaa pyritään ottamaan huomioon palkittaessa, aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailun AMV-vastaava, tuomari, tai heidän välitön lähipiirinsä (kumppani, puoliso, perheenjäsen) eivät saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata säännönmukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa päätuomaristolta.

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

Tuomarit

Tuomaristo julkaistaan myöhemmin.

Palkinnot

Tuomaripalkinnot

Erikoispalkinnot

Tuomaripalkinnot

Paras AMV

Yksi kolmesta pääpalkinnosta. Paras AMV on oman kategoriansa (animemusiikkivideo) huipulla loistava tähti, joka jättää muut varjoonsa. Tämä video on erityisen onnistunut kaikilla osa-alueillaan ja selkeästi loppuun asti hiottu timantti.

Paras GMV

Yksi kolmesta pääpalkinnosta. Pelimusiikkivideoiden kovin yksilö palkitaan ylitse muiden. Paras GMV on visuaalinen ja näyttävä kokonaisuus, jonka haluaa katsoa uudelleen ja uudelleen.

Paras MMV

Yksi kolmesta pääpalkinnosta. Jo jonkin verran suosiota saaneet manga- ja sarjakuvamusiikkivideot pääsevät loistamaan omalle jalustalleen. Parhaassa mangamusiikkivideossa editointi on toimivaa ja suunniteltua, ja kuvat heräävät henkiin videolla. Liitteiden lähetystä suositellaan!

Paras flow

Tällä palkinnolla haetaan sujuvaa editointia, jossa vaihdokset eivät töksähtele. Sido materiaalisi yhteen sulavasti vaihdoksilla ja tehokeinoilla, joita katsoja jää ihailemaan. Videon tyylillä ja aiheella ei ole väliä, tärkeintä on sulava ja siisti editointijälki.

Paras tehokeino

Näytä tuomareille efektitaitosi, oli se sitten nopeaa toimintaa tai sydäntäraastavaa draamaa. Tässä videossa keskitytään visuaaliseen ilmeeseen ja editoijan lisäämiin efekteihin. Liitteiden lähetystä suositellaan!

Erikoispalkinnot

Yleisön suosikki

Yleisöä ei ole varaa unohtaa ja tässäkin kilpailussa katsojat pääsevät äänestämään omaa suosikkiaan. Äänestys toimii omalla älypuhelimella. Ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan palkintojenjaon aikana.

AMV-vastaavan haaste: Saumaton yhteistyö

Kilpailun AMV-vastaava haastaa kilpailijat tekemään yhteistyötä. Haasteen voittamiseksi on editoitava yhteistyövideo, jossa osat liimautuvat yhteen niin saumattomasti, ettei editoijan vaihdoksia näe tai kyseenalaista. Videon editoimiseen saa osallistua enintään viisi henkilöä.
Lähetä videosi mukana liite videon osista ja editoijista.

AMV.fi teemat: Paras 1990-luku

Vuonna 2020 AMV.fi Teemoina ovat vuosikymmenet. Teemaan hyväksytään kaikki kyseisenä vuosikymmenenä julkaistut kappaleet. Julkaisupäivä lasketaan ensiesityksestä tai kappaleen single/levyjulkaisusta, riippuen tiedon saatavuudesta. Lopullinen todistusvastuu kappaleen vuosikymmenestä on osallistujalla. Jo aiemmin julkaistuista kappaleista tehdyt uudet cover-versiot lasketaan aina oman uuden julkaisuvuosikymmenensä tuotteeksi.

Ilmoitathan selkeästi kilpailuun ilmoittautuessasi, mikäli haluat osallistua myös kyseisen kilpailun AMV.fi teemapalkintoon ja mikä on kappaleesi julkaisuvuosi. Voittajaa valittaessa vastaavat pyrkivät ottamaan mukaan arviointiin kaikki teemaan sopivat videot. Otathan huomioon, että kappaleen julkaisuvuosi saattaa jäädä huomaamatta, mikäli sitä ei ole selkeästi ilmoitettu. Pääasiallinen vastuu tietojen ilmoittamisesta ja palkintoon osallistumisesta ovat siis kilpailijalla itsellään.

Mikäli haluat osallistua AMV.fi teemaan jossakin tietyssä kilpailussa, mutta olet epävarma kappalevalinnastasi, olethan yhteydessä: sawnah [at] amv.fi. Teemakilpailujen ristiriitatilanteet käsitellään AMV.fi aktiivien yhteistyönä.

Mikäli kilpailuun ei saavu yhtään teemaan sopivaa videota, palkintoa ei jaeta.

AMV.fi erikoispalkinnossa toimii erillinen tuomaristo muusta kilpailusta, joka on Tampere Kupliissa seuraava:

Lue lisää: amv.fi

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Palkintoja ei postiteta.

Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi. Lähetä videot Velhosto Xferlähetyspalvelun kautta.

Siirry osoitteeseen http://xfer.velhosto.fi/ Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: kuplii20

Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista, osallistutko videolla AMV.fi teemapalkintoon ja/tai AMV-vastaavan haasteeseen sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.

Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv [ät] tamperekuplii.fi
Kilpailu järjestetään Tampere Kuplii ja AMV.fi:n yhteistyönä.

Kilpailun sääntöihin voidaan tehdä muutoksia taiteellisten käytäntöjen osalta yhteistyössä tapahtuman edustajan ja AMV.fi:n kanssa. AMV.fi varaa oikeuden muutoksiin.

Ristiriitojen ratkaisu

Ensisijainen taho ristiriitojen käsittelyssä on kyseisen kilpailun AMV-vastaava, joka toimii sekä AMV.fi:n että tapahtuman edustajana. Kunkin kilpailun vastaava, tarvittaessa yhteistyössä muun tapahtumaorganisaation kanssa, toimii ylimpänä vastuuhenkilönä ja tekee lopullisen linjanvedon ristiriitatilanteissa. Vastaavan tulee käsitellä hänelle osoitetut asialliset reklamaatiot kohtuullisessa ajassa. Ristiriitatietoja voidaan käyttää apuna sääntöjen kehittämisessä, kuitenkin niin, että asiaan mahdollisesti liittyvien kolmansien osapuolten identiteettiä ei missään olosuhteissa paljasteta edelleen.

Mikäli jostain syystä asiaa ei saada ratkaisua AMV-vastaavan kanssa, voi kilpailun osallistuja, tuomari, vastaava tai muu tapahtuman edustaja kutsua koolle AMV.fi:n hätäkokouksen. Kokoukseen kuuluu kolmesta viiteen sellaista AMV.fi:n aktiivia, jotka eivät osallistu kyseiseen kilpailuun. He voivat antaa ristiriitatilanteesta suosituksen tai toimenpide-ehdotuksen vastaavalle. Lopullinen päätösvalta säilyy kuitenkin vastaavalla.