Conikuvat
B2

Tiedote: Tampere Kupliin päätapahtuma peruttu maaliskuulta

Noudattaen valtioneuvoston suosituksia, Tampere Kupliin suuret yleisötapahtumat perutaan maaliskuulta 2020. Sarjakuva-Finlandia jaetaan ja osa muustakin ohjelmasta toteutetaan verkkolähetyksinä. Festivaalien osalta palaamme viimeistään ensi vuonna, mutta tarkoista jatkosuunnitelmista ilmoitetaan sen jälkeen, kun kriisitilanne katsotaan Suomessa päättyneeksi.

Tampere Kupliin tarina jatkuu

Vaikkakin tapahtuman peruuntuminen näin viime hetkellä on ikävää, on se myös erittäin perusteltua kansanterveyden kannalta. Asiasta on sovittu yhteistuumin järjestäjien sekä pääasiallisen tapahtumapaikan eli Tampere-talon kanssa. Myös viikon muut yleisöohjelmat on sovittu perutuksi, sillä poikkeuksella että Tampereen kaupunki tiedottaa Kirjasto Kuplii -ohjelmasta erikseen lähipäivinä, todennäköisesti perjantaina 13.3. Järjestäjät jatkavat kokoontumista verkon välityksellä ja viestintä tulee pyörimään. Yleisötapahtumien jatkosta sovitaan sen jälkeen, kun viranomaiset ilmoittavat kansanterveydellisen kriisin olevan ohi. Aivan viimeistään palaamme festarimenoon ensi maaliskuussa, mutta mahdollisesti jo aiemmin, tavalla tai toisella.

Sarjakuva-Finlandia jaetaan aikataulun mukaisesti. Palkinnon jakotilaisuus toteutetaan nettilähetyksenä. Tiedotamme tästä tarkemmin viimeistään ensi viikon alussa.

Tapahtuman ohessa pidettävät näyttelyt, jotka pidetään Tampere-talon ulkopuolella, toteutetaan suunnitelmien mukaisesti.

Vaikutus kumppaneihin

Kaikki myyjät ovat saaneet jo tiedotteen sponsoritiimiltä ja jo maksetut varausmaksut luonnollisesti hyvitetään täysimääräisenä. Tulemme lähestymään yksityiskohtaisilla viesteillä myös muita sidosryhmiä. Mikäli Tampere Kuplii 2020 pystytään järjestämään myöhemmin tänä vuonna, on Pienlehtimarssiin jo hyväksytyillä osallistujilla oikeus pitää kiinni sovitusta varauksestaan. Pienlehtimarssilaisille järjestetään lisäksi aktiivista nettitoimintaa, jossa esittelemme eri pienlehtiläisiä ja heidän teoksia verkon välityksellä tulevien viikkojen aikana. Lisätietoja tästä toimitetaan pienlehtimarssin osallistujille.

Nettifestivaali ja -ohjelma

Tampere Kuplii järjestää ohjelmanpitäjille erilaisia mahdollisuuksia toteuttaa ohjelmansa verkkolähetyksenä. Ohjelmanpitäjät saavat tästä lisätietoja sähköpostiin. Ohjelmanpitäjät voivat käyttää omia välineitä, mutta Tampere Kuplii voi myös avustaa lähetysten tekemisessä. Lisäksi tarjoamme ohjelmanpitäjien käyttöön lähetysstudion Tampereella. Olemme kasanneet erillisen nettiohjelmatiimin toteuttamaan tätä puolta.

AMV-kilpailun järjestäjänä toimiva AMV.fi-yhteisö ilmoittaa erikseen kilpailun jatkosuunnitelmista. Jaamme nämä tiedot luonnollisesti myös Tampere Kupliin tiedotuksessa.

Pidetään festari-iloa yllä yhdessä!

Järjestäjät suunnittelevat erilaisia muita verkkotempauksia ja -sisältöjä aktiivisesti. Rohkaisemme myös yleisöä osallistumaan ideointiin. Minkälaista nettivälitteistä sarjakuvaohjelmaa haluaisit nähdä? Onko sinulla kenties idea tai sen puolikas ohjelman toteuttamiseen? Ota yhteyttä ja katsotaan mitä voimme tehdä! Tiedotamme nettiohjelmasuunnitelmista kotisivujemme ja sosiaalisen median kanavien kautta. Viestintäryhmämme pysyy aktiivisena.

Sarjakuvafestivaalien peruminen on meille kaikille uusi asia, kuten koko muukin yhteiskunnallinen tilanne tällä hetkellä. Tärkeintä tässä kohtaa on huolehtia itsestä ja läheisistä noudattamalla viranomaisten ohjeita. Haluamme kaikin toimin pyrkiä ylläpitämään sarjakuvan ilosanomaa etenkin tällaisena aikana, kun kaikki ylimääräinen ilo on erityisen tarpeellista.

Tavoitat meidät sosiaalisen median kanavien kautta, mutta olemme luoneet myös uuden sähköpostiosoitteen poikkeustilanteen viestintää varten. Vastaamme mieluusti kysymyksiin ja otamme ideoita vastaan osoitteessa poikkeustiedotus@tamperekuplii.fi

Outi Sippo-Purma, toiminnanjohtaja, Tampere Kuplii 2020
Kyuu Eturautti, varapuheenjohtaja, Tampere Kuplii ry