Conikuvat
B2

Sarjakuva-Finlandia

Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin yhteydessä jaetaan Sarjakuva-Finlandia -palkinto, joka on vakiinnuttanut asemansa alan valtakunnallisena tunnustuksena. Palkinto on keskeinen osa Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalia sekä tärkeä tunnustus suomalaisille sarjakuvataiteilijoille. Vuodesta 2007 jaettu palkinto jaetaan vuonna 2020 jo kolmannentoista kerran!

Tunnustuspalkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuvateoksesta. Ehdokkaaksi voi esittää omakustannetta tai kustantajan kautta julkaistua suomen- tai ruotsinkielistä albumia. Myös muun kielisiä albumeita voidaan hyväksyä ehdokkaaksi, jos valintalautakunta niin päättää. Palkinto on albumikohtainen.

Voittaja julkistetaan festivaaleilla perjantaina 20.3.2020 klo 11.00 Tampereen yliopiston Linnan-rakennuksen Väinö Linna -salissa (Kalevantie 5).

Katso lisää Sarjakuva-Finlandian kotisivuilta.

Vuoden 2020 valinta

Tampere Kuplii ry asettaa vuosittain valintalautakunnan, joka valitsee enintään kymmenen ehdokasta palkinnonsaajaksi.

Kirjailija, elokuvanäyttelijä, laulaja ja lauluntekijä Aulikki Oksanen valitsee vuoden 2020 Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinnon saajan valintaraadin asettamasta kärkikymmeniköstä.

Katso kärkikymmenikkö Sarjakuva-Finlandian kotisivuilta.